Patenten

Detta ämne innehåller 1 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av  VD 2016-05-15.

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #551

  JeeR
  Medlem

  Mycket positivt att ni nu sökt patent i en rad länder! Det nya ämnet är alltså ´IodoCarb comp’. Det betyder väl att betydelsen av det gamla patentet för Iodocarb endast har som funktion att blockera andra att använda det eftersom ni inte längre kommer att göra det?
  Ni har alltså fram till nu inte haft något skydd för det nya ämnet. Att sätta igång en ny studie utan detta skydd kunde väl vara riskabelt, så är det en av anledningarna att ni inte har startat den nya studien ännu?

  #554

  VD
  Forumledare

  Faktum är att de gamla patenten fortfarande kan vara värdefulla för oss! Det är nämligen så att alla läkemedel som innehåller jodkol är skyddade genom de patenten, även om man lägger till något annat ämne än jodkol. Så det innebär att de även täcker till exempel IodoCarb comp. Dock är det så att om någon annan hade skyddat IodoCarb comp så hade deras och våra gamla IodoCarb patent varit beroende av varande – de hade inte kunnat använda deras IodoCarb + perklorat eftersom vi har skydd för IodoCarb, och vi hade inte kunnat använda IodoCarb + perklorat eftersom de hade haft skydd för IodoCarb comp. Således hade ett dödläge uppstått som hade krävt förhandlingar mellan företagen. Nu slipper vi det eftersom vi har båda patenten!

  Det finns även flera andra fördelar med det nya IodoCarb comp patentet:
  * Möjlighet att söka skydd i fler länder (gamla patentet skyddade 4 länder, det nya har vi sökt i 10 länder).
  * Förlängt patentskydd med ca 5 år.
  * Starkare patentskydd med IodoCarb comp eftersom det är mer specialiserat och därför svårare att angripa i domstol.

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.