Kvartalsrapporten – vidareutvecklingen av jodkol

Välkommen till PharmaLundensis Officiella Forum! Forum Pharmalundensis forum Kvartalsrapporten – vidareutvecklingen av jodkol

Detta ämne innehåller 1 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av  VD 2018-01-10.

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #577

  JeeR
  Medlem

  I VD-kommentaren står att OM sköldkörtelbiverkningarna försvinner kan man använda jodkol till att förbygga utvecklingen av KOL till exempel hos friska personer som är utsatta för luftföroreningar i förorenade storstäder.
  Ett annat exempel är väl personer som inte behöver bo i förorenade städer men som frivilligt tar in föroreningar som tungmetaller i lungorna. Jag tänker förstås på rökarna.
  I Sverige finns ju runt 1 miljon som röker, och i hela världen runt 1 miljard.
  Och dessa ingår ju inte i antalet som redan har fått KOL, så dum är man väl inte att man röker då ;). Eventuellt finns väl sådana som har bronkit som röker.
  Men det innebär ju att i ”önskescenariet” är detta ytterligare en mycket stor möjlig marknad, eller hur?
  Kanske finner vissa det oetiskt med ett preparat som minskar motivet för vissa att sluta röka, men man gör ju frivilligt sina val i livet. De som slutat röka förresten – även dessa skulle ju kunna ingå som en ytterligare grupp som skulle kunna ha nytta av jodkol för att ta bort de lagrade tungmetallerna från lungorna.

  #583

  VD
  Forumledare

  Det stämmer att det kan bli möjligt att förebygga KOL med Iodocarb vilket kanske kan få vissa att fortsätta att röka och parallellt med detta behandla sig med Iodocarb för att slippa utveckla KOL. Jag vill inte moralisera över ett sådant beteende, utan folk får själva ta ansvar för sina liv. Men visst kan det bli en ytterligare marknad för vårt läkemedel. Dessutom är det som sagt möjligt att personer som bor i städer med dålig luft kan förebygga lungbesvär genom regelbunden behandling med Iodocarb, vilket öppnar för ännu en stor behandlingsgrupp.

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.