Ecofilter

Detta ämne innehåller 1 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av  VD 2016-01-14.

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #537

  JeeR
  Medlem

  Antibiotikaresistens är ett allt mer allvarligare globalt problem.
  Senast idag (22/11) kan man läsa en artikel om det i Aftonbladet. Bland annat skrivs:
  ”Ödesfråga
  I Sverige måste vi fortsätta att bekämpa de resistenta bakterierna genom bättre hygien på sjukhusen och en fortsatt restriktiv användning av antibiotika. Men det kommer inte att räcka…….”
  Det är ju ett gyllene läge för att introducera Ecofilter.
  Om testerna av Ecofilter som nu ska göras på sjukhusen faller väl ut, måste det ju vara i allas intresse att Ecofilter kommer ut så snabbt det överhuvudtaget är möjligt till alla sjukhus i Sverige.
  Jag tycker prognosen för introduktion av Ecofilter i Sverige som Pharmalundensis har presenterat är ”för blygsam”. Eftersom läget är så allvarligt får det ju inte ta flera år att få ut Ecofilter till sjukhusen.
  Nu beror ju detta förstås huvudsakligen på kunderna – sjukhusen.
  Men om Ecofilter fungerar som tänkt vore det väl läge för en mer offensiv marknadsföring – där sjukhusen ”inte kan tacka nej” ?

  #542

  VD
  Forumledare

  Det stämmer att antibiotikaresistens är en ödesfråga för människan. Om bakterier blir resistenta mot våra antibiotika kan ett skrubbat knä eller en halsfluss döda oss, precis som innan det fanns antibiotika.

  EcoFilter kommer inom kort att testas på sjukhus. Efter en framgångsrik testning har vi ”ammunition” för att marknadsföra maskinen på allvar. En viktig punkt blir att informera allmänheten om att sjukhusen släpper ut tonvis av den finaste antibiotikan (bredspektrum antibiotika), vilket nog inte många känner till. Detta kommer att sätta tryck på politikerna som kan förbjuda utsläpp av antibiotika från sjukhusen. Då måste sjukhusen lösa detta problem. Då det idag inte finns någon annan effektiv lösning än EcoFilter (i alla fall som vi känner till) kan det öppna stora affärsmöjligheter för PharmaLundensis.

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.